сряда, 20 октомври 2010 г.

Блог за Приятели и Поданици

В първата си публикация желая да споделя защо блогът ми се казва" За Приятели и Поданици", както и това за какво ще се пише в него. Разбира се всичко, винаги подлежи на промяна.

Хубавото на времето, в което живеем, е че видът на комуникациите ни дава възможност да споделяме по най-различен начин себе си със света, в който живеем. Може би няма да мине много време и една голяма част от съществата, които живеят в този момент на планетата Земя, ще осъзнаят, че всичките тези комуникации са напълно излишни за да бъдем във връзка по между си, но всяко нещо с времето и момента си.
Интернет пространството, ни дава възможност да бъдем свързани туксега, без значение къде се намираме реално. Което от своя страна дава възможност за едно много по-бързо развитие на съзнанието - както на отделния индивид, така и на социалните общности като цяло.
Как всеки един от нас и социалните общности ще използват тази възможност е друга тема на разговор, както и това, че независимо от възможността, която интернет дава за туксега, по-големият процент от индивидите ходещи по майката Земя, въобще не са тук и сега.
На този етап ще пиша основно на български, защото темите ще са за индивидите, хората и човеците, които се срещат на тази географска ширина, наречена от нашите предци България и запазила се с това име и до днес. Не знам дали тези, които ще четат блога ми, са наясно, че всъщност България е първата държава на географската ширина, наречена Европа, макар че към момента ние сме много далеч от определението за държава.
Сто процента съм наясно, че няма как да променя някого, както и да помогна на някого, но дълбоко вярвам, че един ден на географската ширина, наречена България ще се разхождат Човешки Същества.
С приятелите ще споделям познанието, което съм придобил през настоящият ми живот, както и това, което осъзнах през последните шест години от него.
С поданиците ще споделям, това което виждам и осъзнавам, както за случващото се на нашата географска ширина, така и за майката Земя и вселената като цяло.
Не претендирам, че това е нещо уникално или че това е истината за нещата, претендирам, че това е моята истина и моята уникалност, както и че всичко постоянно се променя и това е единственото сигурно нещо, защото няма ли промяна, няма живот.
Основната характеристика на живота е всичко тече, всичко се променя - и това му е най-хубавото на живота, а присъства ли и любовта, живота се превръща в райска градина.
Този блог е предназначен за хора, които имат желанието да научат истината за себе си, както и да осъзнаят какво означава да бъдеш свободно човешко същество.
Това е един безкраен процес, в който никой не може да научи никого, нито да помогне на някого, защото процесът е строго индивидуален.
Но човек има ли желанието, волята и търпението винаги ще се намери кой да го подкрепи.
За мен е без значение дали този блог ще представлява интерес за някого, защото той си е моят блог и чрез него аз споделям себе си със света.
И все пак, ако се намерят хора и човеци, за които блогът ще представлява интерес, от цялото си сърце им пожелавам смело да вървят по своя път и никога да не правят компромис със себе си в името на каквото и да е било.

3 коментара:

  1. Иво поздравления за блога и статиите, които пишеш. За мен твоите статии представляват огромен интерес, защотот и аз се движа в същата посока на развитие на съзнанието.
    Ще следя с интерес новите ти публикации.

    ОтговорИзтриване
  2. Честито! Подържам те с цялото си сърце и душа, които знаят истината!

    ОтговорИзтриване
  3. Саджив, докоснат съм. Изпитвам радост, когато прочетох този "блог".
    Приветствам те и ти благодаря за споделянето!

    ОтговорИзтриване